Café Restaurant Riva

Café Restaurant

Locatie: Amsterdam

Werkzaamheden: Van concept ontwerp tot definitief interieurontwerp, documentatie, aanbestedingspakketten en werktekeningen en esthetische begeleiding uitvoering & oplevering

Oppervlakte: 430 m2

Oplevering: mei 2012

Website Cafe Restaurant Riva

Publicaties

Venuez, september 2012
Download (PDF)

Café Restaurant Riva

Een nieuwe hotspot voor koffie, lunch, borrel en diner nabij de Omval, onder de Rembrandt toren en bereikbaar via een loopbrug. Het restaurant biedt plaats aan zo’n 120 couverts verspreid over twee verdiepingen. De begane grond, nauwelijks een meter boven het waterniveau gelegen, is door een tien meter lange bank in twee gebieden verdeeld: de barzijde (wit marmer, hardsteen, hout en glas) met informele zitplekken en het restaurant met de enorme bank naar het water gericht. Bij mooi weer is het grote op het zuiden gelegen drijvende terras in gebruik.
Op de verdieping is het restaurant via een grote vide verbonden met het ondergelegen restaurant. De functionele ruimten aan de walkant (o.a. de open keuken) zijn over twee verdiepingen van het restaurant gescheiden door een wand afgewerkt met een patroon van eiken latten, een speelse variant op de houten afwerking van de buitengevel.

fotografie: Michael van Oosten