NUON Amsterdam

Kantoor

Locatie: Nuon/Vattenfall, Amsterdam

Werkzaamheden: Concept ontwerp tot definitief ontwerp, documentatie, aanbesteding pakketten, werktekeningen en esthetische begeleiding uitvoering & oplevering.

Oppervlakte: 26.500 m2

Oplevering: December 2013

 

Bekijk hier foto’s van de uitvoeringsfase

 

Artikel over ons ontwerp voor NUON in de PI (maart 2014): “Variatie op zes thema’s”
Download PDF
Artikel over ons ontwerp voor NUON in Architectenweb Magazine (jan 2015): “De verbindende werkomgeving”
Bekijk PDF
Publicatie over NUON in het boek ‘Inside Outside Office Design V’ (juli 2015, Chinees&Engels)
Bekijk PDF

Het complex ‘nieuwAmsterdam’ is 25 jaar geleden gebouwd en recent volledig getransformeerd tot een modern gebouw met gemengde bestemming: een hotel, horeca en voor het grootste gedeelte (27.000m2) kantoor voor energiebedrijf NUON.

HEYLIGERS d+p kreeg in september 2012 van NUON de opdracht voor het ontwerpen van het interieur. Slechts 15 maanden later werd het nieuwe kantoor in gebruik genomen. Daarmee is NUON over gegaan op “het werken van NU”: een volledig open en flexibel te gebruiken werkomgeving.

Het interieurontwerp bestaat uit werkvloeren, ingedeeld in “neighbourhoods”, volledig gericht op afwisselend en flexibel werken. Daarnaast biedt het gebouw alle denkbare faciliteiten voor haar gebruikers: receptielobby met waterbar, restaurant met 650 zitplaatsen, bibliotheek, espressobar, service center, vergadercentrum, en een sky-lounge.

Het gebouw is BREEAM Very Good gecertificeerd. Bij het behalen van deze duurzaamheidsklasse is zowel gescoord op het exterieur als op het interieurontwerp. Dit laatste is opmerkelijk daar BREEAM nog niet is ingericht op nieuwe werkplekconcepten, hetgeen hoog scoren veel van het interieurontwerp vraagt.

De bouwkundige renovatie is gerealiseerd door ‘de Architekten Cie onder leiding van Bramir Medic.

Bekijk hier de pagina van ‘de Architekten Cie’ over de bouwkundige renovatie.

Fotografie: Rick Geenjaar (Procore)