Pearson Amsterdam

Kantoor

Locatie: Amsterdam

Oppervlakte: 1100 m2

Werkzaamheden: Interieurontwerp, Concept Ontwerp tot uitvoering, aanbestedingsdocumenten, bouwbegeleiding, projectmanagement.

Oplevering: maart 2016


Heyligers d+p heeft voor Pearson het ontwerp gemaakt van het nieuwe kantoor in Amsterdam. Uitgangspunt van het interieurontwerp is de functie van een gang die in een “traditioneel kantoor” vaak als ontmoetingsplek fungeerde. Het interieur kenmerkt zich door een middengebied met daarin diverse vergader-, bel- en spreekkamers en open flex werkplekken. Deze ruimtes komen allemaal uit in de verbindende gang. Tussen het middengebied en de gevel is een restruimte ontstaan waarin de verschillende afdelingen hun eigen plek hebben gekregen in de open ruimte. Deze werkplekken hebben een neutrale kleurstelling in contrast met het middengebied, wat een opvallende kleur en strakke zwarte omkadering heeft.

Fotografie: Wouter van der Sar

Pearson-Kantoor-Interieurarchitectuur-Ontwerp-Design-Interior-Architecture-Office-Heyligers-01Pearson-Kantoor-Interieurarchitectuur-Ontwerp-Design-Interior-Architecture-Office-Heyligers-02Pearson-Kantoor-Interieurarchitectuur-Ontwerp-Design-Interior-Architecture-Office-Heyligers-03Pearson-Kantoor-Interieurarchitectuur-Ontwerp-Design-Interior-Architecture-Office-Heyligers-04Pearson-Kantoor-Interieurarchitectuur-Ontwerp-Design-Interior-Architecture-Office-Heyligers-05Pearson-Kantoor-Interieurarchitectuur-Ontwerp-Design-Interior-Architecture-Office-Heyligers-06Pearson-Kantoor-Interieurarchitectuur-Ontwerp-Design-Interior-Architecture-Office-Heyligers-07Pearson-Kantoor-Interieurarchitectuur-Ontwerp-Design-Interior-Architecture-Office-Heyligers-08Pearson-Kantoor-Interieurarchitectuur-Ontwerp-Design-Interior-Architecture-Office-Heyligers-09Pearson-Kantoor-Interieurarchitectuur-Ontwerp-Design-Interior-Architecture-Office-Heyligers-10Pearson-Kantoor-Interieurarchitectuur-Ontwerp-Design-Interior-Architecture-Office-Heyligers-11Pearson-Kantoor-Interieurarchitectuur-Ontwerp-Design-Interior-Architecture-Office-Heyligers-12Pearson-Kantoor-Interieurarchitectuur-Ontwerp-Design-Interior-Architecture-Office-Heyligers-13