Royal Bank of Scotland Amsterdam

Kantoor

Locatie: Amsterdam

Werkzaamheden: Interieur ontwerp, aanbestedingsstukken, bouwaanvraag wijziging bezettingsgraad (B4>B3), esthetische begeleiding

Oppervlakte: 10.500 m2

Oplevering: 2011

LEED Gold gecertificeerd

Publicaties

Artikel over ons ontwerp voor RBS in de PI
Download (PDF)

Interieur The Royal Bank of Scotland (RBS)

In juni 2011 is het nieuwe hoofdkantoor voor RBS in Nederland, in het door Ben van Berkel ontworpen UNStudio gebouw aan de Zuidas, in gebruik genomen. Het kantoor bestrijkt in totaal circa 10.500 m² en bevindt zich op een deel van de begane grond en op de bovenste negen verdiepingen van het 85 meter hoge gebouw. Het interieur is geheel ontworpen en ingericht volgens de internationale “new design language” van RBS, een totaal nieuwe, nog in ontwikkeling zijnde huisstijl voor alle RBS vestigingen wereldwijd.

HEYLIGERS d+p heeft het interieurontwerp nadrukkelijk laten aansluiten bij de architectuur van het gebouw. Dankzij een efficiënte indeling heeft het gebouw haar grote transparantie behouden. De aanwezige vides van het gebouw zijn nadrukkelijk in het interieurontwerp opgenomen.




Het kantoor biedt ruimte aan circa 700 medewerkers, de 20e verdieping is ingericht als een conferentie- en vergadercentrum en op de 13e en 14e verdieping bevindt zich de dealingroom met 136 werkplekken. Een deel van de begane grond is gebruikt voor het realiseren van een restaurant met 110 zitplaatsen uitsluitend toegankelijk voor RBS medewerkers en gasten.

Dit RBS kantoor is beoordeeld met een ‘LEED Gold’ for commercial interiors‘ kwalificering. LEED staat voor ‘Leadership in Energy & Environmental Design’ en is een certificering voor het ontwerp, de bouw en de exploitatie van groene gebouwen.

 

 

 

Fotografie: Michael van Oosten