Gebouw Molukkenstraat Amsterdam

Locatie: Molukkenstraat, Amsterdam.

Opdrachtgever: Kroonenberg Groep

Werkzaamheden tbv renovatie bestaand pand en uitbreiding parkeermogelijkheden:
renovatie-ontwerp exterieur en parkeervraagstuk, contact met commissie welstand, aanbesteding documenten, omgevingsvergunning, bouwvergunning, uitvoeringsbegeleiding, projectmanagement en oplevering.

Opgeleverd: maart 2018

Het industriƫle pand aan de Molukkenstraat 308 in Amsterdam Oost betreft een oude verbandfabriek.

Ten tijde van de start van de renovatie waren er al een bouwmarkt plus een aantal winkels in het pand gevestigd. Het doel van de renovatie was om in het souterrain van het 2-laagse gebouw een supermarkt te huisvesten. Daarnaast verkeerde het gebouw in slechte staat, met roestende damwand profielen als gevelbekleding, en veel graffiti.

Er was echter te weinig parkeergelegenheid voor de bestemming van supermarkt. Het parkeervraagstuk is door Heyligers opgelost door middel van een parkeerdak wat bereikbaar is via een hellingbaan.

De gevels zijn bekleed met een combinatie van antraciet zetwerk, en verticale goudkleurige aluminium lamellen. Om geluidsoverlast te voorkomen, zijn langs alle dakranden bij het parkeerdak akoestische panelen geplaatst die tevens fungeren als borstwering en doorrijbeveiliging.