Rokin/Kalverstraat Transformatie

Transformatie & renovatie: kantoor > appartementen

Locatie: Rokin/Kalverstraat, Amsterdam

Oppervlakte: 1125 m2

Werkzaamheden: interieurontwerp, CO tot DO, aanbestedingsdocumenten, omgevingsvergunning, uitvoeringsbegeleiding, projectmanagement

Opgeleverd: december 2017



Bekijk hier foto’s van de uitvoeringsfase

Over het ontwerp

In de kelder, op de begane grond en de 1ste verdieping is een winkelfunctie gerealiseerd. De overige verdiepingen zijn ingericht met woningen. Het betreft een renovatie van 2 bestaande panden.
De vloer in de winkel aan de Rokinzijde is verlaagd, zodat de winkelruimte gelijk ligt op straatniveau. Naast de verlaging van de vloer is de vloer ook gelijkvloers gemaakt. Door het plaatsen van een trap in de winkel is er een verbinding ontstaan tussen de begane grond en de 1ste verdieping, welke ook bij de winkel is betrokken. De andere bovenliggende ruimtes zijn ingericht met verschillende types woningen.

Ook in de winkel aan de Kalverstraatzijde hebben wijzigingen plaatsgevonden. Door het terugbrengen van een trap in de winkel is er in de winkel een verbinding ontstaan tussen de begane grond en de eerste verdieping. Het gebouw aan de Kalverstraat heeft een extra opbouw op de 2e verdieping gekregen, zodat er ruimte is ontstaan voor een ruimere woning en bovenop een dakterras. Hierbij is de gevel in de steeg gewijzigd.

Fotografie: Woning Media Nederland