Transformatie winkelcentrum Hoogvliet

Locatie: Hoogvliet

Opdrachtgever: Kroonenberg Groep

Oppervlakte: 2.050 m2

Doel: herontwikkeling winkelruimtes tot 19 appartementen, aanpassing entree supermarkt Albert Heijn.

Werkzaamheden: Voorlopig Ontwerp, Definitief Ontwerp, Technisch Ontwerp, omgevingsvergunning, esthetische begeleiding.

Oplevering: oktober 2020.

In opdracht van Kroonenberg Groep heeft Heyligers design+projects een plan ontworpen voor 19 royale appartementen op de verdieping van Winkelcentrum Hoogvliet, Rotterdam.

Het winkelcentrum in het hart van Hoogvliet is volop in ontwikkeling, de grootste transformatie vindt plaats rondom supermarkt Albert Heijn: een deel van de winkels krijgt een andere plek in het centrum, winkelruimtes op de verdieping worden herontwikkeld tot woningen. Hierdoor ontstaat er ruimte om de gehele begane grond te verbouwen tot een Albert Heijn XL.

Door delen van het dak van de verdieping te slopen is binnen het constructieve casco de mogelijkheid ontstaan om 17 driekamer- en 2 vierkamer appartementen te realiseren, allen voorzien van een groot terras. De appartementen zijn georganiseerd rondom een centrale hof.

Figuratieve reliƫf tekeningen op de stuc gevels, plantenbakken en bankjes dragen bij aan de verblijfskwaliteit van het opgetilde hof.