Transformatie Westersingel Rotterdam (studie)

Transformatie, Provada 2015 Pitch

Locatie: Westersingel, Rotterdam

Oppervlakte: 2330m2 high-end appartementen, 336m2 retail, 1190m2 collective functies

Provada-Westersingel-Heyligers-Transformatie-Conversion-00Provada-Westersingel-Heyligers-Transformatie-Conversion-01PROV_WESTERSINGEL_layouts150528PROV_WESTERSINGEL_layouts150528Provada-Westersingel-Heyligers-Transformatie-Conversion-02Provada-Westersingel-Heyligers-Transformatie-Conversion-03PROV_WESTERSINGEL_layouts150528PROV_WESTERSINGEL_layouts150528Provada-Westersingel-Heyligers-Transformatie-Conversion-04Provada-Westersingel-Heyligers-Transformatie-Conversion-06PROV_WESTERSINGEL_layouts150528Provada-Westersingel-Heyligers-Transformatie-Conversion-05Provada-Westersingel-Heyligers-Transformatie-Conversion-07Provada-Westersingel-Heyligers-Transformatie-Conversion-08

Transformatie, kantoorpand naar high-end appartementencomplex

 

Het pand aan de Westersingel heeft op dit moment een kantoorfunctie. De Westersingel is gelegen aan de rand van het centrum van Rotterdam. Heyligers d+p maakte voor dit pand een nieuw ontwerp en transformeerde het naar een ‘high end’ appartementencomplex. Met deze transformatie ontstaat er de mogelijkheid om top chique te wonen in een historische straat met oude panden met uitzicht op het park.
Op de begane grond wordt een doorbraak gemaakt van twee bouwlagen hoog. Deze loopt van de voorzijde van het pand door naar de achterzijde en zorgt daarmee voor een visuele verbinding met het park aan de achterzijde van het pand. Vanuit deze entree zijn de appartementen evenals de binnentuin en parkeergarage op de begane grond toegankelijk. De toekomstige gebruikers van de luxe appartementen kunnen allemaal gebruik maken van de fitnessruimte en het zwembad op de begane grond.