Herbestemmen & Transformatie

Nederland heeft veel leegstaande kantoorpanden. Voor veel van die panden kan herbestemming dé oplossing zijn. HEYLIGERS d+p heeft ruime ervaring in het transformeren van gebouwen. Dat doen we door de oplossing te zoeken in de functie en het gebruik van een pand. Het gebouw wordt in dienst gesteld van de gebruikers, en niet andersom.

Wij denken graag met u mee over plannen om leegstaande panden nieuw leven in te blazen en op een duurzame manier te ontwikkelen voor een tweede leven. Of het nu gaat om oude panden, monumenten of – verouderde – nieuwbouw.

HEYLIGERS d+p heeft de herbestemming van diverse (rijks)monumenten uitgevoerd, bijvoorbeeld het Renaultgebouw (garage) in Amsterdam, een van de eerste succesvolle transformaties naar een duurzaam en multifunctioneel gebruik. Het voormalige Renaultgebouw is de huidige huisvesting van Café Restaurant Dauphine, de FD Mediagroep, een sportschool en diverse kantoren.

Bij de aanpak van oude panden en monumenten zorgen we voor een bijzonder samengaan van de bestaande situatie met de nieuwe ingrepen. In het ontwerp maken we duidelijk onderscheid tussen oud en nieuw. HEYLIGERS d+p is bekend met de complexe regelgeving die met het verbouwen van monumenten gepaard gaan. Ook hebben we bewezen goed te kunnen communiceren met betrokken instanties zoals de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, gemeenten en andere overheden.

HEYLIGERS d+p is medeoprichter en lid van Refill, het netwerk van innovatieve bedrijven dat zich bezighoudt met het vraagstuk van leegstand. Refill heeft zich als doel gesteld om deze panden een duurzame, multifunctionele invulling te geven. De aangesloten partners werken in teams samen en vormen een inspirerend en productief netwerk dat de kloof overbrugt tussen aanbod van lege kantoren en de groeiende vraag naar multifunctionele ruimten.

refillnow.nl

Gerelateerde projecten
| Alle projecten